Font: Berguedà Actual a dimecres, 9 desembre, 2009 per Ajuntament de La Pobla de Lillet

Les malalties rares o minoritàries són patologies greus i poc freqüents i afecten a un nombre reduït de persones. Són bastant desconegudes, inclús pels metges, i provoca desesperació tan al malat com al familiar davant l’absència de diagnòstic, a més de la falta de fàrmacs efectius i assequibles. Segons dades conegudes, a Catalunya se’n registren 400.00 afectats. No per anomenar-les minoritàries són menys importants i per això, a la iniciativa solidaria promoguda per TV3 de recaptar fons per aquesta lluita, si suma també l’Ajuntament de La Pobla de Lillet.

Els Jardins Artigas, recurs turístic del municipi,  és l’encarregat d’aportar pel diumenge 13 de desembre els ingressos recaptats durant el llarg cap de setmana passat del pont del 6 i 8 de desembre. La  venda de 300 entrades a tarifa única, ha aconseguit uns guanys equivalents a 1.200€ els quals van destinats integrament a la lluita contra més de 7.000  malalties que s’anomenen “malalties minoritàries” i que necessiten recursos per a la seva investigació i experimentació.  Així d’aquesta manera, l’Ajuntament de La Pobla vol col·laborar, aportant econòmicament un petit gra de sorra en aquesta difícil lluita, i que serveixi per aconseguir una millor qualitat i esperança de vida per aquests malats i els seus familiars.

Al mateix temps, a la Llar del Pensionista està prevista una xerrada informativa el dijous dia 10 a les 16:30 h. per donar a conèixer aquest tipus de malalties i sensibilitzar i conscienciar al públic assistent.