Ahir dissabte, Lillet Rebel va presentar una moció per realitzar una consulta popular sobre la independència nacional a la Pobla de Lillet.  Aquesta moció, però, s’ha fet entrar mitjançant una instància on es demana que es permeti a l’entitat presentar la moció al següent Ple.

A la moció, es demana que l’Ajuntament acordi celebrar una consulta popular durant el primer trimestre de 2010 sobre la independència nacional.  A més a més, també es demana que l’Ajuntament disposi tota la infraestructura necessària per la realització de la consulta.

La moció:

MOCIÓ DE LILLET REBEL SOBRE LA REALITZACIÓ D’UNA
CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA NACIONAL
El passat cap de setmana es celebrà a gairebé 170 poblacions una consulta popular sobre la independència nacional. Aquestes consultes van ser motivades després de la consulta realitzada a Arenys de Munt (Maresme), el passat 13 de setembre. Aquesta primera, compta amb la mobilització popular que organitzà tota la consulta amb l’oposició des de l’Estat, la Generalitat i amb explícites amenaces per grups de la ultradreta espanyolista.
Tant la d’Arenys de Munt com la de les altres poblacions, entre les que es troba Berga, Olvan, Puig-reig, Castellar del Riu i Sant Jaume de Frontanyà, van ser l’expressió de la voluntat dels diferents pobles i un clar exemple de l’exercici de la democràcia.
És per tot això que, amb el propòsit que el nostre poble també pugui expressar lliurement la seva voluntat, l’Ajuntament de la Pobla de Lillet acorda:
  1. Convocar una consulta popular durant el primer trimestre de 2010 amb la pregunta: “Esteu d’acord que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?”
  2. Disposar tota la infraestructura necessària per a la realització d’aquesta consulta popular.
19 de desembre de 2009