El Catllaràs

El Catllaràs

La serra de Catllaràs es troba entre les poblacions de Guardiola de Berguedà i Ripoll al Prepirineu Català.

Aquesta serra va ser declarada l’any 1992 Espai d’interès natural, essent inclosa per aquest motiu i atesos els seus grans valors ecològics, dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Es tracta d’una zona pirinenca que pertany a la província de Barcelona de gran bellesa i riquesa natural, on es poden els cims de la Serra de Falgars, Fullers, Sobrepuny, Picamins, la Creu del Roser, la serra de Faig-Branca i la Morera.

Els llocs més importants que es poden visitar són el Monestir de Santa Maria de Lillet, l’Església de Sant Miquel, la Creu del Castell de la Vila, el Xalet del Catllaràs, el Mirador de la Roca de la Lluna, el Joc de Pilota, la Roca de la Moreneta, el Prat Gespador i el Roc del Catllaràs.

La protecció de la zona i la dificultat d’accés fa que sigui un hàbitat ideal pel desenvolupament de la vida natural en estat salvatge, tant és així, que a la tardor en l’època de la brama del cérvol es poden sentir a kilòmetres de distància reclamant l’atenció de les femelles.

Durant la primera meitat del segle XX s’explotaren mines de carbó a la serra del Catllaràs. El carbó era transportat mitjançant telefèric fins a l’estació de La Pobla de Lillet, coneguda també com “l’empalme”,[2] on era transferit al tren del ciment. Aquest carrilet transportava el carbó cap a la Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n’Hug, on era usat com a combustible.

Font: Vikipèdia

Vols col·laborar aportant més imatges?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.